aantal 4 | dessert, nagerecht | | Colombiaans |
Buñuelos zijn gefrituurde tortilla's maar nu zoet met kaneelsuiker. Serveer met ijs en fruit, of dip op koude lentedagen in dikke chocolademelk.
Ingrediënten
- 4 el rietsuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- evt. mespunt piment
- 125 g frambozen
- 1 el tequila of limoensap
- 2 tl suiker
- zonnebloemolie, om in te bakken
- 8 mini-tortilla wraps
- 4 bollen vanilleroomijs
Instructies
- Meng de rietsuiker met de kaneel en eventueel de piment. Prak met een vork de frambozen met de tequila of het limoensap en de suiker grof.
- Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag olie (± 2 cm). Frituur de tortilla’s per twee in de hete olie goudbruin en krokant. Laat ze op een schaal met keukenpapier kort uitlekken en bestrooi meteen met kaneelsuiker.
- Leg de krokante tortilla’s op de borden. Serveer ze met het ijs en de crushed frambozensaus.
Voedingswaarde
- calorieën: 465 kcal
- eiwit: 7 g
- vet: 20 g
- koolhydraten: 61 g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n heerlijk toetje: pistache-panna cotta met basilicum-kersen