buñuelos met crushed frambozensaus

buñuelos met crushed frambozensaus
STUDIO PHILIPPI

aantal 4 | dessert, nagerecht | | Colombiaans |

Buñuelos zijn gefrituurde tortilla's maar nu zoet met kaneelsuiker. Serveer met ijs en fruit, of dip op koude lentedagen in dikke chocolademelk.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • evt. mespunt piment
  • 125 g frambozen
  • 1 el tequila of limoensap
  • 2 tl suiker
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 8 mini-tortilla wraps
  • 4 bollen vanilleroomijs

Instructies

  1. Meng de rietsuiker met de kaneel en eventueel de piment. Prak met een vork de frambozen met de tequila of het limoensap en de suiker grof.
  2. Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag olie (± 2 cm). Frituur de tortilla’s per twee in de hete olie goudbruin en krokant. Laat ze op een schaal met keukenpapier kort uitlekken en bestrooi meteen met kaneelsuiker.
  3. Leg de krokante tortilla’s op de borden. Serveer ze met het ijs en de crushed frambozensaus.

Voedingswaarde

  • calorieën: 465 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 20 g
  • koolhydraten: 61 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n heerlijk toetje: pistache-panna cotta met basilicum-kersen