Viel deze bruschetta met snelle visstoof in de smaak? Shop dan ook onze Italië-special!
Bruschetta met snelle visstoof & rucola
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
lactosevrij
Bruschetta is zo'n heerlijke Italiaanse klassieker, en je kunt er alle kanten mee op! Dit keer maken wij 'm met snelle visstoof.
Ingrediënten
- 140 g blik tomatenpuree
- 125 ml zachte rode wijn bijv. merlot
- 400 g cherrytomaatjes
- 3 takjes oregano blaadjes fijngesneden, steeltjes bewaard
- 50 g taggiasche olijven
- 4 dikke sneden stevig desembrood
- 400 g kabeljauwfilet of -haas in 4 stukken
- 25 g rucola
voorraad
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Snijd 2 tenen knoflook fijn, halveer de derde teen. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, 75 ml water, tomaatjes, oreganosteeltjes en de olijven toe en breng tegen de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de saus 5-10 min. Rooster of gril intussen het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg het brood in 4 diepe borden en wrijf de bovenkant stevig in met het snijvlak van de gehalveerde knoflookteen.
- Leg de kabeljauwfilet met de oreganoblaadjes in de saus en stoof de vis afgedekt in 8-10 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rucola met de visstoof over de bruschette en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 25g
vet: 16g
koolhydraten: 32g
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens deze traditionele bruschetta met gekonfijte tomaat en artisjok.