Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | |
Na een lange werkdag is het fijn om ’s avonds te genieten van een heerlijke soep. Zo ook van deze met bruine bonen en zuurkoolspek.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 winterwortel in plakken
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 150 g zuurkoolspek in blokjes gesneden
  • 1 el rozemarijnnaalden vers, gehakt + 4 toefjes voor garnering
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 groot blik bruine bonen 800 ml
  • 250 g savooiekool of groene kool, in dunne repen
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 g kaas belegen, geraspt
  • 1 eidooier

Instructies

  • Fruit in een soeppan de uien en knoflook 3 min. in de olie. Voeg de wortel, bleekselderij en zuurkoolspek toe en bak alles 5 min. op matig vuur. Doe de rozemarijn, oregano, bouillon en bonen erbij en breng de bruine bonensoep tegen de kook. Voeg de kool toe en laat de bruine bonensoep 15 min. zachtjes koken. Serveer in grote kommen. 
  • Meng de crème fraîche met de kaas en eierdooier. Lepel een flinke dot van het mengsel bovenop de bruine bonensoep in de kommen en zet de kommen ± 5 min. onder een hete ovengrill tot de bovenkant mooi goudbruin is. Garneer met een takje rozemarijn.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!