aantal 8 |
|
doordeweeks, pasen, zomer |
|
Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
Ingrediënten
- 1 blik ananasschijven op siroop, 570 g, uitgelekt
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- ½ tl kardemom gemalen
- 12 sneden brioche- vof rozijnenbrood, van 1 dag oud
- poedersuiker
- vanille–ijs om erbij te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.
- Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.
- Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanille–ijs.
Voedingswaarde
Tip: Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brood
delicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!