aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
duits |
Veruit het populairste recept van ons buitenfeestnummer? Deze broodjes worst van de bbq. Waarom? Omdat de bier-uienmarmelade verslavend lekker is. Je bakt de uien heel erg lang, totdat ze goed bruin bakken. Dan schenk je er fijn donker bier bij en laat je de marmelade inkoken tot een stroperige saus. Je kunt de hoeveelheden voor de marmelade makkelijk verdubbelen (neem wel een grotere pan) zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie
- 3 uien groot, in dunne ringen
- 150 ml donker bier
- 15 g boter
- 55 g kristalsuiker fijn
- 1 el rodewijnazijn
- 4 varkensworsten
- 4 puntbroodjes knapperig
- 2 el dijonmosterd
- voor garnering: waterkers of rucola
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 30 min. goudbruin. Giet het bier erbij en laat tot de helft inkoken. Doe de boter, suiker en azijn in de pan en laat in 5-6 min. tot een donkere, kleverige saus inkoken. Zet opzij. Je kunt de marmelade ook van tevoren maken en voor gebruik opwarmen.
- Verhit 30 min. van tevoren de bbq voor en gril de worsten onder regelmatig keren in ± 10 min. gaar.
- Snijd de broodjes in de lengte in en rooster ze licht op de bbq. Besmeer ze met mosterd en vul ze met worst, waterkers en marmelade.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!