aantal |
lunchgerecht |
pasen, weekend |
italiaans |
Tonijn staat nog altijd in de top-drie van meest gegeten vis. Wie heeft er niet een blikje tonijn in de kast staan voor een snelle lunch? Maar of we in de toekomt nog zo makkelijk een blikje opentrekken… Varieer eens met andere vis. Bijvoorbeeld home made gerookte makreel.
Ingrediënten
- 1 blikje MSC-tonijn op olie 200 g
- 3 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 1 el peterselie fijngesneden
- 1 focacciabrood
- 50 g rucola
- 150 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau in dikke plakken
citroendressing ( 100 ml)
- 1 citroen
- 1 tl dijonmosterd
- ½ el tijmblaadje vers
- 75 ml olijfolie extra vierge
Instructies
- Giet de tonijn af en pureer de vis met de mayonaise, 1 el van de kappertjes en de peterselie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Rasp het gele deel van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Schenk het sap in een afsluitbaar potje en voeg het citroenrasp, de mosterd, de tijm en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Sluit af en schud flink. Meng in een kom de rucola naar smaak met de citroendressing. Bewaar de rest van de dressing in de koelkast.
- Snijd de focaccia doormidden en snijd de helften open. Leg de helften opengeklapt op de borden.Verdeel de salade over het brood. Leg de plakjes fricandeau erop. Schep de tonijnsaus over de fricandeau en verdeel de rest van de kappertjes erover. Maal er nog wat peper boven.
Voedingswaarde
calorieën: 950kcal
vet: 52g
koolhydraten: 66g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!