aantal 4 |
hoofdgerecht, simpel en snel |
doordeweeks, familietijd, weekend, zomer |
|
hoofdgerecht, simpel en snel |
doordeweeks, familietijd, weekend, zomer |
|
Streetfood, wie heeft het niet gemist? De foodfestivals worden langzaamaan voorzichtig weer georganiseerd en Janneke veranderde haar eigen keuken om naar foodtruck. In het julinummer deelt ze haar favoriete streetfoodrecepten, waaronder deze broodjes pulled zalm met basilicummayonaise. Zó lekker, die konden we je niet onthouden.
Tip: bewaar de zalmbouillon voor risotto of maak er heldere soep van met knapperige venkel, prei en verse kruiden.
Ingrediënten
- 1 liter visbouillon
- 4 takjes basilicum
- 500 g zalmfilet zonder huid
- 3 el mayonaise
- 1 kleine courgette 200 g
- 1 sjalot
- 4 Italiaanse bollen
- 25 g jonge bladsla
- 75 g olijven
- 50 g zongedroogde cherrytomaatjes
Instructies
-
Breng de bouillon met de stelen van de basilicum en de zalmfilet tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de zalm 15 min. in de warme bouillon garen met de deksel op de pan.
-
Pureer intussen de basilicumblaadjes met de mayonaise. Rasp de courgette grof. Snijd de sjalot in reepjes en halveer de broodjes.
-
Neem de zalmfilet uit de bouillon (zie tip) met een schuimspaan en laat even uitlekken. Verdeel in een kom met twee vorken in vlokken. Schep de helft van de basilicumsaus voorzichtig door de pulled zalm.
-
Beleg de onderste helften van de broodjes met de sla, de courgette en de sjalot. Verdeel er de pulled zalm, de rest van de basilicumsaus, wat van de olijven en de tomaatjes over. Bestrooi met peper naar smaak en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Geef er de rest van de olijven en tomaatjes bij.
Voedingswaarde
calorieën: 415kcal
eiwit: 16g
vet: 27g
koolhydraten: 24g
Meer lekkere streetfoodgerechten? Het zomerse julinummer staat er vol mee! Koop delicious. magazine in de supermarkt of boekhandel, of bestel het online zonder verzendkosten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!