lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
europees |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
europees |
lactosevrij
De perfecte maaltijd om lekker met je bord op schoot te verorberen.
Ingrediënten
- 3 zoetzure augurkjes
- 1 sjalotje
- 2 tl kappertjes
- 4 el fijngehakte kervel, bieslook of peterselie
- 400 g kabeljauwfilet
- 2 tomaten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 300 ml bruisend mineraalwater
- 4 harde broodjes
- 25 g waterkers of veldsla
voorraad
- zonnebloemolie om in te frituren
- 6 el mayonaise
Instructies
-
Snijd voor remouladesaus de augurk in piepkleine blokjes en de sjalot ragfijn. Hak de kappertjes grof. Meng de augurk met 1 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Verhit de olie tot 180°C. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en dep droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in plakjes. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk al kloppende met een vork of garde het mineraalwater erbij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag.
-
Haal de vis door het beslag en laat meteen in de hete olie glijden. Bak de vis – 5-6 stukjes per keer – goudbruin en gaar in 4 min. en laat uitlekken op vetvrij papier. Snijd intussen de broodjes open. Beleg de onderste helft met wat veldsla of waterkers en tomaat. Verdeel de kibbeling erover en schep er een royale lepel remouladesaus op. Leg de bovenste broodhelften er weer op. En geef de rest van de remouladesaus er apart bij.
Voedingswaarde
calorieën: 814kcal
eiwit: 30g
vet: 45g
koolhydraten: 71g
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!