glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
nagerecht, ontbijt |
feestelijk, weekend, zomers |
braziliaans |
glutenvrij, vegetarisch
Deze Braziliaanse tapiocapannenkoekjes zijn hét zomerse antwoord op comfortfood. Met glutenvrij tapiocameel en gekaramelliseerde ananas zijn ze perfect als feestelijk ontbijt of zonnig nagerecht.
Ingrediënten
- 375 ml slagroom
- 1 tl vanillepasta
- 320 g tapiocameel (Aziatische- of mediterrane supermarkt)
- 250 g bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 ananas geschild, gehalveerd in de
- lengte zonder harde kern, in 1 cm-plakjes
- zoute karamelsaus kant-en-klaar
- handje citroenmelisseblaadjes of munt voor erover
- evt. gehalveerd passiefruit voor erbij
Instructies
- Klop de room met de vanille tot stevige pieken. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Doe het tapiocameel met een snuf zout in een grote kom. Meng met een vork geleidelijk ± 200 ml koud water erdoor: het wordt vreemd en klonterig maar dat geeft niet, kneed of wrijf het met je vingers los tot poeder: dit is de bedoeling.
- Verhit een droge (flensjes)pan van 17 cm Ø op matig vuur. Schep steeds 2-3 el van het tapiocamengsel in een zeef en strooi in een cirkel in de pan. Bak het pannenkoekje 30 sec. tot de randjes droog zijn en beginnen om te krullen. Keer en bak de andere kant 30 sec. Laat op een bord glijden. Bak de rest van de pannenkoekjes.
- Meng in een ondiepe kom de bruine suiker en kaneel. Wentel de ananas erdoor. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur wat lager, leg wat plakken ananas in de pan en laat op matig vuur in 4-5 min. per kant karamelliseren; voeg daarbij zo nodig 2-3 el water toe. Schep op een bord.
- Vul de pannenkoekjes met de ananas en vanilleroom. Besprenkel met karamelsaus. Garneer vlak voor serveren met citroenmelisse en serveer eventueel met passiefruit.
Voedingswaarde
calorieën: 842kcal
eiwit: 3g
vet: 29g
koolhydraten: 140g
RECEPTEN LUCY NUNES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING JUSTINE POOLE
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: tapiocapap met appel, wortel & dadelstroop