aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Drukke dag achter de rug? Of gewoon zin om snel aan tafel te zitten, maar wél met een lekkere, gezonde maaltijd? Deze bowl met gerookte forel en pruimen komt als geroepen. Dus vork in de aanslag en genieten maar!
Ingrediënten
- 140 ml crème fraîche
- 1 tl karwijzaad geroosterd
- ½ citroen rasp en sap
- 200 g boekweit rauw
- 1 biet klein, rauw, geel of rood, in heel dunne plakjes
- 2 pruimen (of gebruik kersen) in dunne plakjes
- 1 venkelknol klein, in heel dunne plakjes (bewaar het groen)
- 2 forellen gerookt, ontveld en ontgraat, in vlokken verdeeld
- 75 g waterkers harde stengels verwijderd
- 1 sjalot rood, in dunne ringen
- 3 el kasha*
Instructies
-
Meng in een kleine kom de crème fraîche, het karwijzaad, citroenrasp en -sap tot een sausje.
-
Breng in een ruime pan water aan de kook. Kook de boekweit in 12-15 min. beetgaar. Giet af, spoel af en schep er met een vork 3 el van de saus door.
-
Schep de boekweit in kommen. Verdeel er de biet, pruim, venkel, forel, waterkers en sjalot over. Sprenkel er de rest van saus over en bestrooi met de kasha en het venkelgroen.
Voedingswaarde
* Kasha ofwel geroosterde boekweit is te koop bij de biologische supermarkt.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!