Bouillon met massa de pimentão en cannellinibonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bouillon met massa de pimentão | delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | portugees |
Een royale kom bouillon met massa de pimentão en cannelliniboontjes, bruschetta erbij met massa de pimentão en roomkaas: echt comfortfood! En volgens Yvette van Boven kan comfortfood ook héél goed ’s zomers.
kooktijd50 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 wortels fijngesneden
  • ½ venkel fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 6 takjes majoraan vers
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml witte wijn droog
  • 1 l groentebouillon zoutarm
  • 2-3 el massa de pimentão
  • 2 cm kaas van een stuk parmezaan + korst, zo’n punt uit de supermarkt, à 150 g
  • 1 blik blik witte cannellinibonen 400 g of zelf gewelde en gekookte bonen (dat is ALTIJD lekkerder!)

bruschetta

  • 1 Italiaans brood bijv. ciabatta
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie Toscaans
  • 1 tl massa de pimentão
  • 100 g roomkaas vers, op kamertemperatuur
  • zwarte peper uit de molen
  • evt. peterselie plat

instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de bleekselderij, worteltjes, venkel, knoflook, de helft van de majoraan en laurier in aan. Blus af met droge witte wijn en bouillon. Roer er dan massa de pimentão door en de dikke korst (korst plus stuk kaas) van het stuk parmezaanse kaas.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem dan 30 min. zachtjes trekken. Verwijder de lege takjes van de majoraan. Voeg de bonen toe en de blaadjes van de rest van de majoraan. Laat lekker doorwarmen. Snijd intussen voor de bruschetta het brood in plakken en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Pel de knoflookteen en halveer hem. Wrijf hier flink mee over het brood. Giet er lekkere Toscaanse olijfolie over (niet te zuinig!). Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de massa de pimentão en de roomkaas met elkaar en smeer dat er lekker dik op. Bestrooi met zwarte peper en geef de bruschetta bij een kom verse zomerbouillon bestrooid met bladpeterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 595kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 45g
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Ook Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!