Bosvruchtentaart met kaneeldotjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kaneeldotjes


aantal 8 | nagerecht | feestelijk, kerst, voorjaar, weekend | frans |
Deze taart kan ook zonder de kaneeldotjes worden gebakken. Spuit de dotjes dan later op de afgekoelde taart en brand ze goudbruin met een crème-brûléebrander. Lekker! 
voorbereiding25 minuten
Oven30 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • ½ portie eiwitschuim zie beschrijving hieronder
  • 1 tl kaneel gemalen
  • 1 rol koelvers bladerdeeg, ± 270 g
  • 500 g frambozen bramen, blauwe en/of rode bessen (vers of diepvries)
  • 4 el geleisuiker
  • poedersuiker om te bestrooien
  • ook nodig: bakvorm van ± 15×30 cm, ingevet

eiwitschuim basisrecept: voor 1 portie

  • 4 eiwitten M
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 2 tl maïzena

instructies

  • Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Spatel in het basisrecept de kaneel samen met de poedersuiker en de maïzena door het eiwit. Snijd het deeg zo bij dat het aan alle kanten ± 2 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm ermee.
  • Meng het verse of bevroren fruit met de geleisuiker en verdeel over de vorm. Spuit met een spuitzak met glad mondstuk (1½ cm Ø) in een regelmatig patroon dotjes kaneelschuim op het fruit. Bak de taart 25-30 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur en bestuif dik met poedersuiker. Lekker met een bol vanilleroomijs.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kaneeldotjes