borrelplank met opgeklopte geitenkaas & mango-munt chilisalsa

borrelplank met opgeklopte geitenkaas & mango-munt chilisalsa
Les Filles Rouges' Fotografie Wout Hendrickx
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hapje | weekend | internationaal | vegetarisch

Opgeklopte romige geitenkaas wordt lekker luchtig. Een super combi met de frisse en pittige mangosalsa.

Kooktijd:35

oven10

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • ½ mango, geschild, in fijne blokjes
  • ¼ rode ui, fijngesneden
  • ¼ rode chilipeper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 3 takjes munt, blaadjes fijngesneden + extra om mee te garneren
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 2 zuurdesemstokbroden, in lange dunne plakken
  • wat soorten kaas, dadels, bramen, chutney, mostarda, kweepeergelei, zaden-notenmix of hartige granola, voor erbij

Instructies

  1. Meng de mango, rode ui, chilipeper en fijngesneden munt met de olijfolie.
  2. Klop de slagroom luchtig in een kom en klop de geitenkaas luchtig in een andere kom. Meng de luchtige geitenkaas voorzichtig door de slagroom. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een kommetje en garneer met de salsa.
  3. Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de plakken stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 8-10 min. licht krokant in de oven.
  4. Maak de borrelplank op met in het midden opgeklopte geitenkaas en verdeel het geroosterde stokbrood, de soorten kaas, dadels, bramen, chutney, mostarda en kweepeergelei er omheen. Garneer met de zadennotenmix en extra muntblaadjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 626 kcal
  • eiwit: 27 g
  • vet: 36 g
  • koolhydraten: 45 g

 RECEPTEN, STYLING LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 8x tips voor de lekkerste vegan borrelplank