Bonenschotel met salami en varkensfilet

Bonenschotel met salami en varkensfilet

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |

In deze bonenschotel gaat een flinke dosis verrukkelijke bonen, maar wat zijn de verschillen hiertussen? Limabonen, ook wel olifants- of boterbonen zijn grote witte bonen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en hebben een romige smaak. Kidneybonen komen uit Midden-Amerika en smaken licht zoet. 

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 125 g milde salami in blokjes
  • 350 g varkenshaas in stukken van 3 cm
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 6 takjes tijm blaadjes fijngesneden
  • 2 salieblaadjes fijngesneden
  • 375 ml kippenbouillon
  • 250 g pomodoritomaatjes gehalveerd
  • 800 g limabonen uit blik
  • 400 g rode kidneybonen uit blik
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • geroosterd ciabattabrood voor erbij

Instructies

  1. Verhit 1 el van de olie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin al omscheppend de salami in 2-3 min. knapperig, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de overgebleven olie in de braadpan.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de helft op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin in de braadpan. Schep op een bord, bak de rest van het vlees en schep op het bord.
  3. Draai het vuur halfhoog en voeg nog 1-2 el olie toe. Bak de wortel, ui en bleekselderij 3-4 min. tot ze iets kleuren. Voeg de knoflook, tijm en salie toe en bak 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bouillon, tomaten en bonen toe, breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen tot het stoofvocht iets indikt. Voeg het vlees weer toe en schep 2-3 min. om tot het vanbinnen gaar is. Schep de spinazie erdoor zodat hij slinkt. Neem van het vuur.
  4. Strooi de gebakken salami over de bonenschotel en geef er geroosterde ciabatta bij.

Voedingswaarde

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!