Bonenschotel met salami en varkensfilet

Bonenschotel met salami en varkensfilet

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
In deze bonenschotel gaat een flinke dosis verrukkelijke bonen, maar wat zijn de verschillen hiertussen? Limabonen, ook wel olifants- of boterbonen zijn grote witte bonen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en hebben een romige smaak. Kidneybonen komen uit Midden-Amerika en smaken licht zoet. 
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 125 g milde salami in blokjes
  • 350 g varkenshaas in stukken van 3 cm
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 6 takjes tijm blaadjes fijngesneden
  • 2 salieblaadjes fijngesneden
  • 375 ml kippenbouillon
  • 250 g pomodoritomaatjes gehalveerd
  • 800 g limabonen uit blik
  • 400 g rode kidneybonen uit blik
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • geroosterd ciabattabrood voor erbij

Instructies

  • Verhit 1 el van de olie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin al omscheppend de salami in 2-3 min. knapperig, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de overgebleven olie in de braadpan.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de helft op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin in de braadpan. Schep op een bord, bak de rest van het vlees en schep op het bord.
  • Draai het vuur halfhoog en voeg nog 1-2 el olie toe. Bak de wortel, ui en bleekselderij 3-4 min. tot ze iets kleuren. Voeg de knoflook, tijm en salie toe en bak 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bouillon, tomaten en bonen toe, breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen tot het stoofvocht iets indikt. Voeg het vlees weer toe en schep 2-3 min. om tot het vanbinnen gaar is. Schep de spinazie erdoor zodat hij slinkt. Neem van het vuur.
  • Strooi de gebakken salami over de bonenschotel en geef er geroosterde ciabatta bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!