il bombardino – de wintercocktail uit Italië

il bombardino – de wintercocktail uit Italië

Bombardino is een mix van eierlikeur, cognac en slagroom. Of maak de variant met een shot espresso – de calimero – een drankje dat opwarmt én opwekt.

Zoevend van de piste, verlang je maar naar één ding: neerploffen bij het haardvuur met een drankje dat je vanbinnen net zo snel verwarmt als vanbuiten. Met dit bommetje aangesterkte advocaat ben je in één slok waar je wilt zijn!

Il bombardino

Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | drankje | | italiaans | glutenvrij

Toen 4 skiërs in een sneeuwstorm terechtkwamen, was de redding nabij. In de vorm van een knusse hut en een eigenaar die een pan zabaglione met whisky opwarmde en dit serveerde in een espressokopje met een flinke dot slagroom erop. Na één slok riep een van hen: ‘Accidenti! È una bomba!’ (‘Verdomme! Dat is een bom!’) En zo kreeg il bomb zijn naam.

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 200 ml advocaat
  • 45 ml cognac
  • evt. 80 ml verse espresso
  • opgeklopte slagroom, of uit een spuitbus en cacao, voor eroverheen

Instructies

  1. Schenk de advocaat en cognac in een pannetje en warm al roerend een paar minuten op laag vuur op tot het mengsel stoomt.
  2. Verdeel het over vier espressokopjes. Schenk eventueel een shot espresso in elk kopje – dit blijft op de advocaat drijven. Maak af met een toef slagroom, bestrooi met

Voedingswaarde

  • calorieën: 154 kcal
  • vet: 3 g
  • koolhydraten: 2 g

RECEPTEN JASSY DAVIS 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Trek après-ski? 19 wintersport recepten!