aantal 10 |
hapje |
weekend |
hollands |
Boerenkaas…de echte Nederlandse kaasliefhebber zweert er bij. Romig? Brokkelig? Uit Leiden of Gouda? Kortom, Nederlandse boerenkaas doet absoluut niet onder voor z’n Franse en Zwitserse soortgenoten. Speciaal voor Boerenkaasmaand oktober een snel, maar oh zo kazig hapje!
Ingrediënten
- 100 g boerenkaas geraspte oude Goudse
- 1/2 tl tijmblaadjes fijngesneden
Instructies
- Meng de boerenkaas met de tijm en leg op ruime afstand van elkaar eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel uit tot cirkels, maar zorg dat er geen grote gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8-12 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen, neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze op bakpapier verder afkoelen.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!