aantal 465 |
bijgerecht |
|
indiaas |
lactosevrij
Bloemkool is als een leeg schildersdoek waarop je de meest heerlijke creaties kunt maken. Maak er een gratin met kaas mee, een delicate puree of combineer het met specerijen in dit zoetzuur–recept.
Ingrediënten
- 250 ml witte azijn
- 140 g kristalsuiker fijn
- 1 tl zeezoutvlokken
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl kurkuma gemalen, kunjit
- 1 teen knoflook geperst
- 1 laurierblaadje
- 500 g bloemkool in kleine roosjes
- voor erbij: plakken ham en brood
Instructies
- Doe de azijn, suiker, zout, komijn, kurkuma, knoflook en laurierblad in een grote pan op middelhoog vuur. Verhit, al roerende, 3-4 minuten of tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag. Laat alles 5 minuten zachtjes koken of tot het mengsel iets is ingedikt.
- Voeg de bloemkool toe, breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes meekoken of tot het beetgaar is. Doe het zoetzuur in gesteriliseerde potten en zet weg om af te koelen. Sluit de potten af en laat ze een nacht staan. Serveer met de ham en brood.
Voedingswaarde
Recept: Katrine Woodman. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Marie-Helene Clauzon
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!