aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
internationaal |
Kipfilet, kippenbouillon, 1 bloemkool in roosjes en room. Meer heb je niet nodig om deze heerlijk romige bloemkool-kippensoep te maken. De finishing touch: een pikant strooisel van korianderzaad, jalapeñopeper en geroosterde cashewnoten én een pluk frisse groene cress.
Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!
Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!
Ingrediënten
- 1½ l kippenbouillon tablet
- 1 bloemkool (± 1 kg), in roosjes
- 250 ml slagroom
- 2 kipfilets à 175 g
- koriandercress of andere cress, voor garnering
pikant strooisel
- ½ tl korianderzaad, geroosterd
- 1 verse jalapeñopeper zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 el cashewnoten, geroosterd en fijngehakt
Instructies
- Breng in een pan de bouillon afgedekt aan de kook. Voeg op 2 roosjes na alle bloemkool toe, breng weer aan de kook en kook afgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Pureer de soep in gedeelten glad met de staafmixer of in de blender.
- Schenk de soep terug in een schone pan, doe de slagroom en kipfilets erbij en verwarm afgedekt op matig vuur. Pocheer de kipfilets in 10-12 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en snijd ze in niet te dikke plakjes. Voeg ze weer toe aan de pan en houd tot serveren warm op laag vuur.
- Verhit intussen een kleine koekenpan en rooster het korianderzaad totdat ze poffen. Doe gelijk over in de vijzel en wrijf het korianderzaad tamelijk fijn. Meng met de jalapeñopeper, fijngesneden achtergehouden roosjes bloemkool en cashewnoten.
- Verdeel de soep over kommen en strooi het pikante strooisel erover. Leg er nog wat koriandercress over en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 280kcal
eiwit: 18g
vet: 19g
koolhydraten: 8g
recept Charlotte Binns-McDonald fotografie Jeremy Simons styling Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!