aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Terwijl het zonnetje bij ons naar binnen schijnt, maken we vandaag deze Bistecca alla Gorgonzola (alleen die naam al!). De stevige gorgonzola piccante is onze favoriet! Voor een mildere saus kun je ook gorgonzola dolce nemen.
Ingrediënten
- 800 g venkel
- 5 el olijfolie
- 2 tl zeezout grof
- 4 biefstukken op kamertemperatuur
- 150 g gorgonzola piccante is onze favoriet!, in stukjes
- 1 takje rozemarijn
- 175 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de venkel in parten van 1 cm (bewaar het venkelgroen!). Leg de venkel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout. Rooster de venkel in de voorverwarmde oven in 20 min. bruin en beetgaar.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm.
- Voeg de gorgonzola toe aan het bakvet. Laat de kaas op laag vuur smelten. Voeg dan de rozemarijn en de slagroom toe en roer glad. Verwarm de saus nog 1-2 min. tot deze gewenste dikte heeft.
- Leg de biefstukken op 4 borden en schep er de gorgonzola-rozemarijnsaus over. Serveer met de venkel bestrooid met het bewaarde venkelgroen. Serveer met bijv. nog een kleine portie gnocchi of patatine fritte (frietjes).
Voedingswaarde
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!