aantal 4 |
lunchgerecht |
weekend |
italiaans |
Met verschillende ingrediënten pas je risotto makkelijk aan het seizoen aan. En omdat bier in de keuken niet moet onderdoen, gaan we voor deze heerlijke bierrisotto. Smeuïge risotto met knapperige pancetta als topping… Het water loopt ons al in de mond.
Ingrediënten
- 8 plakjes pancetta
- 1 l kippenbouillon
- 2½ el olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook geperst
- 330 g arboriorijst
- 330 ml bier
- 50 g pecorino pepato* geraspt + extra geschaafde kaas, voor de garnering
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Leg de plakjes pancetta op een bakplaat en rooster ze 3 min. tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
- Breng de bouillon aan de kook in een pan. Draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui zachtjes 3-4 min. Voeg de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de rijst en wat zout en peper toe en bak de korrels 2 min. al omscheppend. Voeg het bier toe en laat dit in 3-4 min. iets inkoken.
- Voeg telkens 250 ml hete bouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst voor je de volgende schep bouillon toevoegt. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto romig en beetgaar is (dat duurt ± 20 min.)
- Neem de panvan het vuur, voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en roer de geraspte kaas erdoor zodat hij smelt. Schep in kommen, breek de pancetta erboven en garneer met geschaafde kaas.
Voedingswaarde
* Pecorino pepato is harde schapenkaas met peperkorrels. Als vervanging kun je gewone pecorino of Parmezaanse kaas nemen.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!