Biermosterd

Biermosterd

aantal 1 | bijgerecht | feestelijk, weekend | |
Alles wat homemade is, is eigenlijk veel lekkerder. Ook deze zelfgemaakte biermosterd van Mister Kitchen. Begin één week van te voren met dit recept. 
Kooktijd10 minutes

Ingrediënten

  • 50 g geel mosterdzaad geel
  • 50 g bruin mosterdzaad bruin
  • 200 g ciderazijn
  • 100 ml stoutbier
  • 50 g suiker bruin + 2 tl zout

Instructies

  • Laat alle ingrediënten, behalve de bruine suiker een nacht weken. Draai alles kort in een kleine keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg dan suiker toe en maal verder tot grove of fijne mosterd. Breng op smaak met zout. Doe in een schone pot en bewaar afgesloten in de koelkast.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
NB: biermosterd rijpt met de tijd! De azijnsmaak wordt vrij snel milder.
Recepten, tekst, bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!