biefstuk met café de parisboter en pastinaakpuree

biefstuk met café de parisboter en pastinaakpuree

aantal 4 | hoofdgerecht | herfst, najaar, weekend | frans |
Lekker Hollands: aardappelen, vlees en groente. Maar dan met een Franse twist. Deze biefstuk serveer je namelijk met café de parisboter. Alle ingrediënten voor de boter meng je snel in de keukenmachine. Daarna hoeft de boter alleen nog maar op te stijven in de koelkast. 
Voorbereiding40 minutes
Kooktijd20 minutes
Opstijven30 minutes
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 750 g haasbiefstuk aan één stuk
  • 1 el olijfolie
  • 450 g kruimige aardappels geschild, in stukjes
  • 350 g pastinaken geschrapt, in blokjes
  • 80 ml melk
  • 15 g boter
  • sperziebonen gestoomde of gekookte voor erbij

café de paris-boter

  • 125 g zachte boter
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 el dragon* gesneden
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 2 tl kappertjes potje, afgespoeld, uitgelekt
  • 2 ansjovisfilets in olie, blikje, uitgelekt, fijngesneden
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ kleine biocitroen rasp en sap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de café de parisboter in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het op een vel bakpapier, maak er een rolletje van en draai het papier aan de uiteinden dicht. Laat in ± 30 min. opstijven in de koelkast en snijd de boter in plakjes van ½ cm dik.
  • Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een ovenvaste koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met de olijfolie,
  • bestrooi hem met zout en peper en bak hem in 2 min. rondom goudbruin. Zet het vlees in de oven en braad het 20 min. voor rosé of tot het vlees gaar is naar wens. Leg het op een bord. Laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie
  • 5 min. rusten. Snijd het dan in plakjes.
  • Kook intussen de aardappel en pastinaak in kokend water met zout in 12-15 min. gaar. Giet af en schep ze voorzichtig 30 sec. om in de pan op laag vuur, zodat ze uitdampen. Voeg de melk en boter toe en stamp ze tot een puree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de biefstuk met een plakje café de paris-boter, de puree, sperziebonen en de jus van de biefstuk.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Verse dragon is vaak verkrijgbaar in de groentewinkel of natuurwinkel
Recepten: Valli Little, Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vanessa Austin, Bernie Smitthies. Bewerking: Ellen van Mol 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!