aantal 6 |
lunchgerecht |
pasen |
frans |
Wil je eens echt uitpakken, maak dan zelf een ham. En die is nog lekkerder in combinatie met frisse kruidencréme. We hebben nog veel meer heerlijk broodbeleg!
voorbereiding1 hour hour
kooktijd10 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 10 minutes minutes
ingrediënten
- 1½ el venkelzaad of karwijzaad
- 1 tl zeezout grof
- 3 peperoncini gedroogde chilipepertjes
- 1 beenham* rauw, à 550-600 g, op kamertemperatuur
- 3 el olijfolie
- 1 augurk zoetzuur, in blokjes
- 1 sjalot fijngesneden
- 2 tl kappertjes potje
- 2 el kruiden vers, fijngehakt, bijv. bieslook, kervel en peterselie
- 3 el yoghurtmayonaise
- 3 el room zuur
- 1 zuurdesembrood klein
instructies
- Stamp in een vijzel** het venkelzaad met het zeezout en de peperonicini klein. Dep de beenham droog met keukenpapier en wrijf hem in met de venkelrub. Marineer het vlees afgedekt 1 dag in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de beenham snel aan alle kanten bruin aan. Draai het vuur laag en braad het vlees in 40-45 min. bruin en gaar.
- Meng intussen de augurk, sjalot, kappertjes en de kruiden met de mayonaise en de zure room. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten en afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de beenham verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de beenham in dunne plakjes en leg ze op een schaal. Geef de kruidencrème in een schaaltje erbij samen met knapperig zuurdesembrood.
auteur: delicious.
* Te koop bij goed gesorteerde supermarkten. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en lekkere beenham in plakjes van een goede slager nemen.
** Geen vijzel? Maal het venkelzaad, het zeezout en de peperoncini kort met een staafmixer.
Recept en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Phillippi. Styling: Jet Krings en Janneke Phillippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!