nr.1 foodmagazine

basisrecept sorbetijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
twee hoorntjes met sorbetijs
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | dessert, ijs, nagerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Cooling down! Sorbetijs is een fijne zomertraktatie. En het leuke is: je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig.
voorbereiding1 uur
kooktijd25 minuten
invriezen2 uur
totale tijd3 uur 25 minuten

Kookgerei

  • evt. ook nodig: ijsmachine

ingrediënten

  • ± 600 g schoongemaakt fruit (voor ± 400 ml puree)
  • evt. 1 blaadje gelatine
  • 200 g suiker
  • evt. 1 eiwit
  • evt. 1-2 el likeur of 1 el wodka citroensap, naar smaak

instructies

  • Laat diepvriesfruit ontdooien. Pureer het fruit en meet ± 400 ml puree af.
  • Week de gelatine, als je die gebruikt, 10 min. in ruim koud water.
  • Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water al roerend totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit. Knijp het gelatineblaadje goed uit en los op in het suikerwater. Roer het suikermengsel met een snufje zout en de fruitpuree goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat citroensap. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
  • Meng evt. voorzichtig het eiwit en de likeur/wodka erdoor en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine tot sorbetijs. Heb je geen ijsmachine, zie dan de tip hieronder. Laat het ijs voor gebruik ± 15 min. in de koelkast wat zachter worden.
Voedingswaarde:
calorieën: 216kcal
|
eiwit: 2g
| |
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
twee hoorntjes met sorbetijs