basisrecept sorbetijs

basisrecept sorbetijs
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | dessert, ijs, nagerecht | | | glutenvrij, lactosevrij

Cooling down! Sorbetijs is een fijne zomertraktatie. En het leuke is: je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig.

Voorbereiding:1

Kooktijd:25

invriezen2

Totale tijd:3 25

Kookgerei

  • evt. ook nodig: ijsmachine

Ingrediënten

  • ± 600 g schoongemaakt fruit (voor ± 400 ml puree)
  • evt. 1 blaadje gelatine
  • 200 g suiker
  • evt. 1 eiwit
  • evt. 1-2 el likeur of 1 el wodka citroensap, naar smaak

Instructies

  1. Laat diepvriesfruit ontdooien. Pureer het fruit en meet ± 400 ml puree af.
  2. Week de gelatine, als je die gebruikt, 10 min. in ruim koud water.
  3. Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water al roerend totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit. Knijp het gelatineblaadje goed uit en los op in het suikerwater. Roer het suikermengsel met een snufje zout en de fruitpuree goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat citroensap. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
  4. Meng evt. voorzichtig het eiwit en de likeur/wodka erdoor en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine tot sorbetijs. Heb je geen ijsmachine, zie dan de tip hieronder. Laat het ijs voor gebruik ± 15 min. in de koelkast wat zachter worden.

Voedingswaarde

  • calorieën: 216 kcal
  • eiwit: 2 g
  • koolhydraten: 50 g

RECEPT: DOSIA BREWER

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!