aantal 4 |
hapje |
feestelijk |
midden-oosters |
Baklava is heerlijk en kipvleugeltjes ook! Probeer deze ‘baklava’- kipvleugeltjes gemarineerd met onder meer honing, knoflook en citroen. En dan een jasje erover van gerookte amandelen en pistachenoten. Mm…
kooktijd25 minutes minutes
Oven1 hour hour
totale tijd1 hour hour 25 minutes minutes
ingrediënten
- 3 el korianderzaad geroosterd
- 1 el komijnzaad geroosterd
- ¼ tl kaneel
- 3 el olijfolie
- 1 citroen bio, sap en rasp + citroenpartjes voor erbij
- 6 tenen knoflook gekneusd
- 125 ml honing
- 2,5 kg kipvleugeltjes zonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht
- 110 g amandelen gerookt
- 110 g pistachenoten
- 40 g walnoten
- ook nodig: 2 grote bakplaten ingevet en bekleed met bakpapier
instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de kipvleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 min. Zet de oventemperatuur op 200°C en bak de kipvleugeltjes in nog ± 30 min. gaar en goudbruin.
- Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 min. voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes.
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!