vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
weekend |
midden-oosters |
Vorige week spraken we Marleen van Es over haar prachtige seizoensboek Eten uit de Volkstuin. Nu de courgettes er in overvloed zijn deelt Marleen haar recept voor groene baba ganoush. ‘Kijk dat bakje met baba ganoush! Daar zitten wel twee courgettes in. Had je niet gedacht, hè? En zo lekker dat je het wel iedere dag kan eten. Dus vanaf nu heb je nooit meer courgettes te veel. Deze saus is erg lekker in een pitabroodje met pittige kip.’
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ citroen
- 3 el tahini
- 15 g koriander vers
- zeezout gerookt
Instructies
- Snijd de courgettes in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de plakken in een bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Zet de grill van de oven op de hoogste stand en gril de plakken in ongeveer 30 min. bruin. Keer de plakken halverwege om. Laat de courgetteplakken afkoelen.
- Vul een maatbeker met courgette, knoflook, citroensap, tahini en verse koriander. Mix het met een staafmixer tot een romig mengsel. Doe de courgettesaus in een bakje en giet er royal olijfolie over. Strooi er tot slot de snippers gerookt zeezout over.
Voedingswaarde
Dit recept komt uit Eten uit de Volkstuin, geschreven door Marleen van Es. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046819005, € 24,95
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!