aantal 4 |
brunch, ontbijt |
feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
We love toast met avocado! Vooral omdat we daar al onze favoriete toppings op kunnen doen. Voor nu geven we drie heerlijke opties: tuinbonen met ham, radijspickle en feta of krabsalade. Nog zo'n topgerecht met avocado: gegratineerde avocado BLT-style.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- wat citroensap
- 6 sneetjes desem witbrood
tuinbonen met ham
- 100 g (diepvries) tuinbonen
- 4 plakjes serranoham, over de lengte in repen gesneden
radijspickle
- 100 ml azijn
- 50 g suiker
- 1 el korianderzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 3 takjes tijm
- bosje radijs
- 50 g feta, verbrokkeld
- schone weckpot
krabsalade
- 100 g krab* (vers of diepvries)
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 rijpe tomaat, zaad en vocht eruit, vruchtvlees in blokjes
- 1 el fijngesneden korianderblad
- tuinkers ter garnering
Instructies
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het grof met een vork in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat druppels citroensap. Leg de avocadopitten erop, die voorkomen verkleuring enigszins. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de sneetjes brood 1 minuut op elke kant tot er grillstrepen op het brood staan (of rooster de boterhammen in een broodrooster). Verdeel de avocadopuree over de sneetjes geroosterd brood en beleg met één van de toppings. Voor topping 3 is het ook mooi om avocado in plakjes over het brood te verdelen.
tuinbonen met ham
- Blancheer de tuinbonen 1 min., giet af, spoel koud, laat uitlekken en dubbeldop ze. Zet tot gebruik afgedekt koel weg.
- Verdeel de tuinbonen erover en leg er mooie krullen ham op.
radijspickle
- Breng voor de radijspickle de azijn met 100 ml water, de suiker, korianderzaad, mosterdzaad en tijm aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Maak de radijsjes schoon, halveer grote en doe in een schone weckpot. Zeef het azijnmengsel erboven en zorg dat de radijsjes helemaal onder staan. Laat minimaal 1 nacht maar liever 1 week marineren.
- Beleg de avocadotoast met dungesneden plakjes van de radijspickle en strooi er de feta overheen.
krabsalade
- Haal voor de krabsalade het krabvlees los en meng met de mayonaise, yoghurt, tomaat en koriander. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
- Verdeel de krabsalade erover en knip de tuinkers erboven.
Voedingswaarde
calorieën: 100kcal
eiwit: 4g
vet: 6g
koolhydraten: 7g
* Krab koop je bij een ruim gesorteerde viswinkel. I.p.v. krab kun je ook een goede kwaliteit surimi nemen.
Voedingswaarden toast met tuinbonen en ham: 200 kcal / 14 g eiwit / 12 g vet / 9 g kh
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!