ingrediënten
- 4 sneetjes zuurdesembrood getoast
- 2 avocado’s
- citroensap naar smaak
instructies
- 1 Prak de avocado en meng naar smaak met het citroensap. Besmeer de zuurdesemtoast met de geprakte avocado en beleg met topping naar keuze.
To top it off
keuze uit toppings:
- 140 g koningsoesterzammen + 1 teentje knoflook + peterselie naar smaak
- 2 grote vleestomaten + 40 g pepita’s + balsamicostroop
- 50 g babyspinazie + 100 g vegan spekplakjes + 1 snufje gerookt paprikapoeder
Paddenstoelentopping:
Snijd de koningsoesterzammen in het gewenste formaat en meng met een teentje fijngesneden knoflook en 1 el olijfolie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de oesterzwammen tot ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de paddenstoelen over de avocadotoast en serveer met fijngesneden peterselie.
Tomatentopping:
Snijd de vleestomaten in plakken. Verhit een koekenpannetje op laat vuur en rooster de pepita’s tot ze lekker gaan ruiken en open beginnen te knappen. Verdeel de tomatenplakjes en pepita’s over de avocadotoast en serveer met de balsamicostroop.
Spinazietopping:
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes spek tot ze helemaal krokant zijn. Serveer de avocadotoast met babyspinazie, krokante spek en bestrooi met gerookt paprikapoeder.