vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
mediterraans |
Prachtige auberginewaaiers met zoete tomatensaus en parmezaanroom. Dit is écht vegetarisch comfort food met feestelijke allure.
Ingrediënten
- 800 g tomatenpastasaus 2 blikken à 400 g
- 2 aubergines
- 4 romatomaten
- 3 tenen knoflook in dunne plakjes
- 4 tl tijmblaadjes vers
- 60 ml olijfolie extra vergine
- 200 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas fijngeraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de pastasaus samen met 200 ml water aan de kook.
- Snijd intussen de aubergines in de lengte doormidden, laat de onderkant en steel zitten. Leg een auberginehelft, met de snijkant naar beneden, op het werkvlak. Snijd met een scherp mes 6 snedes van net onder de steel naar de onderkant. Druk met je hand de auberginehelft uit tot een waaier. Snijd zo ook de andere auberginehelften tot waaiers.
- Verdeel de pastasaus over 2 ovenschalen en leg er de auberginewaaiers op. Snijd elke tomaat in de lengte in 6 plakken. Stop in elke auberginesnede een plakje tomaat. Bestrooi met de knoflook en tijm. Besprenkel met de olie totdat de aubergines met een laagje bedekt zijn. Bak de aubergines 45 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn, wissel de ovenschalen halverwege de baktijd van plaats.
- Doe de slagroom met de parmezaanse kaas in een pan en verwarm 5 min. of tot de kaas is gesmolten en het mengsel dikker wordt.
- Verdeel de auberginewaaiers over de borden en schenk de parmezaanroom erover.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Jane Hahn. Bereiding: John Henseler. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!