vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
doordeweeks |
midden-oosters |
Aubergines in een heerlijk comfort food jasje! De auberginefritters hebben een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Voeg munt toe om de auberginefritters extra smaak te geven.
Ingrediënten
- 1 ei
- 6 el panko
- 6 el parmezaanse kaas geraspt
- 5 el olijfolie
- 1 aubergine in plakken
- voor erover: munt vers
Instructies
- Klop het ei met 2 el water en wat zout en peper los in een diep bord.
- Meng de panko met de kaas en een snuf zout en peper op een tweede bord.
- Verhit in twee koekenpannen de olijfolie. Haal de aubergine eerst door het ei en dan door het panko-kaasmengselen leg ze in de hete olie.
- Bak de aubergine in 4 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Leg ze op een schaal en bestrooi evt. nog met wat verse munt.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!