aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Rooster aubergines voor een lekkere groentesalade; een perfecte maaltijd voor de drukke doordeweekse avondspits. Vervang voor een vegetarische versie de pancetta door flinters parmezaan of pecorino.
Ingrediënten
- 2 aubergines in plakjes van ½ cm
- 4 el olijfolie
- 2 rode uien, in partjes
- 150 g pancetta, plakjes
- 2 el pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 el verse kruiden basilicum, peterselie en/of tijm, fijngehakt
- 250 g ricotta
- 150 g rucola en/of mesclun
- 12 semi-gedroogde pomodorini*
- olijfolie, extra vierge
- 1 ciabatta
Instructies
- Verhit de grillpan voor. Bestrijk de aubergine aan beide kanten dun met olijfolie. Schep de partjes ui om met de rest van de olijfolie. Gril de aubergine en de ui in 4-5 min. mooi bruin en gaar. Leg de groenten op een schaal. Gril de pancetta tenslotte in 3 min. aan beide kanten bruin en krokant.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Meng intussen de knoflook en de kruiden door de ricotta. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de rucola en/of mesclun met de groenten en pancetta over 4 borden. Verdeel bergjes kruidenricotta – met behulp van twee theelepels-, de pomodorini en pijnboompitten over de salades. Maak af met een straaltje extra vierge olijfolie en peper naar smaak. Geef er knapperige ciabatta bij.
Voedingswaarde
* Semi-gedroogde pomodorini zijn te koop bij veel supermarkten en mediterrane winkels.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens dit supersnelle gerecht met makreel uit blik.