aubergine-miso-ragout met bundelzwammen en bladerdeeg

aubergine-miso-ragout met bundelzwammen en bladerdeeg

Voor een simpel en snel hoofdgerecht (want ragout hoort toch altijd bij het kerstmenu?) zit je met deze aubergine-miso-ragout helemaal goed. Dit recept geeft een verrassende twist aan de klassieker, terwijl het bladerdeeg hapje alsnog die heerlijke, klassieke paddenstoelen bevat.

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk | frans, internationaal | vegan

Modern én vegan, dit is een ‘altijd goed’ pasteitje met ragout.

Voorbereiding:25

Kooktijd:15

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 3-4 el amandelmelk
  • 2 el furikake + extra voor erover
  • 14 el olijfolie
  • 2 grote of 3 kleine aubergines, in 2 cm-stukken
  • 280 g bundelzwammen
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel, fijn geraspt
  • 5 el bloem
  • 3-4 el donkere miso
  • 25 g bieslook
  • 2 tl rijstazijn + 2 el voor de dressing
  • 1 kropje frisee-sla, blaadjes geplukt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de amandelmelk. Bestrooi met de furikake en bak in 10-15 min. goudbruin en mooi luchtig. Neem de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
  2. Verhit intussen 6 el olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen donkergoudbruin en goed gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de bundelzwammen toe en bak 1 min.
  3. Verhit in een pan met dikke bodem 5 el olijfolie en fruit de sjalot en gember 2 min. tot glazig. Voeg de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg al roerend met een garde 500 ml water toe en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes pruttelen tot een gebonden saus. Neem de pan van het vuur en roer de miso erdoor. Voeg de aubergine, de helft van de bundelzwammen en twee derde van de bieslook toe en breng op smaak met peper, zout en de rijstazijn.
  4. Klop een dressing van 2 el rijstazijn, 3 el olijfolie, peper en zout en schep de frisee om met de dressing.
  5. Snijd de plak bladerdeeg doormidden en leg de onderkant op een bord. Verdeel er wat van de aubergine-miso-ragout over en de rest van de bundelzwammen. Dek af met de bovenkant. Bestrooi met de rest van de bieslook en extra furikake. Serveer met de salade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 613 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 38 g
  • koolhydraten: 47 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: orecchiette met paddenstoelenragout