vegetarisch
aantal 10 |
hapje |
feestelijk |
mediterraans |
Een stevige warme dip met romige, gesmolten mozzarella en stukjes frisse artisjok… Kom maar door! Deze artisjok-kaasdip is een en al comfort en doet het érg goed bij je gasten.
Ingrediënten
- 500 g spinazie
- 350 g artisjokken gemarineerd, gegrild, in stukjes (in olie)
- 2 tenen knoflook geperst
- 300 g mayonaise
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- 2 bollen mozzarella à 125 g, in stukjes gescheurd
- 1 el citroensap
- voor erbij: stokbrood knapperig
- ook nodig: 2 ovenschaaltjes van 500 ml inhoud
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de spinazie in een groot vergiet, zet in de gootsteen en overgiet met een ketel vol kokendheet water, zodat de blaadjes slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit, doe in een stuk kaasdoek of in een zeef en pers er nog meer vocht uit. Doe in een kom.
- Roer de artisjokken, knoflook, mayonaise, parmezaanse kaas, de helft van de mozzarella en het citroensap en wat zout en peper door de spinazie.
- Verdeel over de ovenschaaltjes, verdeel de rest van de mozzarella erover en bak 30-35 min. tot de dip door en door heet is. Serveer warm met (stok)brood.
Voedingswaarde
Recept: redactie delicious. Fotografie: Gareth Morgans. Styling: Olivia Wardle. Bereiding: Lottie Covell. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!