aantal 30 |
zoet |
valentijn |
hollands |
Met pistachenootjes, cranberry’s, biscotti en pure chocolade geven we arretjescake een lekker luxe upgrade. Arretjescake 2.0 dus!
Ingrediënten
- 250 g biscotti
- 200 g chocolade puur
- 75 g pistachenootjes geroosterd, grof gehakt
- 50 g cranberry’s gedroogd
- 2 el cacaopoeder gezeefd
- 100 g boter + extra om in te vetten
- 1 blikje gecondenseerde melk ± 400 g
- 25 g kristalsuiker
- ook nodig: laag bakblik van 28×18 of 20×24 cm licht ingevet, bekleed met bakpapier
Instructies
- Snijd de biscotti grof en meng met de pistachenootjes, 25 g cranberries en het cacaopoeder.
- Verwarm de boter en gecondenseerde melk, totdat de boter gesmolten is. Voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten. Laat iets afkoelen en giet dan in de kom met het koekmengsel. Meng goed door en giet de massa in het bakblik. Laat iets afkoelen. Maal in een kleine keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de rest van de cranberries met de suiker tot fijne kruimels. Bestrooi de bovenkant met het suikermengsel en laat in de koelkast in 1 uur helemaal koud worden.
- Snijd de arretjescake met een heet mes in blokjes.
Voedingswaarde
Recept: Dosia Brewer. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!