Anijskoekjes

Anijskoekjes

aantal | zoet | pasen, weekend | italiaans |
Gek van Italië? Maak deze verslavend lekkere Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn. Serveer ze met een glaasje Vin Santo om ze in te dopen. Meer zin in zoet? Ons nieuwe Italiaanse nummer ligt vandaag in de winkel met heerlijke taarten en koekjes van Gemma Mirabilio.
Kooktijd30 minutes
Oven25 minutes

Ingrediënten

  • 4 steranijs
  • 125 ml witte wijn
  • 100 ml anisette
  • 250 g bloem
  • 125 g kristalsuiker + extra voor de garnering
  • 125 ml olijfolie fruitige

Instructies

  • Kneus de steranijs met de platte kant van een mes, voeg toe aan de wijn en de anisette en laat 15 min. staan. Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de bloem, suiker en olie en kneed alles in 15 min. tot een deeg. Zeef het wijnmengsel en kneed de drank door het deeg.
  • Zet een diep bord met de extra suiker klaar.
  • Verdeel het deeg in 4 porties en rol van elke portie een rol van 1½ cm dik. Snijd elke rol in stukken van 8-10 cm en vorm van elk stuk een ronde lus. Druk de uiteinden vast. Druk de bovenkant van het koekje in de suiker zodat het met een mooi dun laagje bedekt is.
  • Leg de koekjes dan op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 6-7 min. tot ze stevig zijn en licht gekleurd. Laat de koekjes afkoelen.

Voedingswaarde

calorieën: 90kcal
eiwit: 1g
vet: 5g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Coen Beute
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!