angus-venkelburger met amandelburger & kool-stiltonsalade

angus-venkelburger met amandelburger & kool-stiltonsalade
STUDIO PHILIPPI

aantal 4 | hoofdgerecht | | |

Een broodje is overbodig: deze burger met koolsalade en blauwe kaas serveer je met bulgur en smokey gerookte amandelen.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 800 g spitskool (½ kool)
  • 1-2 rode uien
  • 2 el mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 100 g stilton
  • 200 g bulgur
  • 1-2 el venkelzaad
  • 4 angus-burgers
  • 150 g gerookte amandelen

Instructies

  1. Snijd de spitskool en de uien in dunne reepjes. Meng de mayonaise met 2 el olijfolie en de wijnazijn. Meng de kool en de ui erdoor. Verbrokkel de stilton boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet de koolsalade weg om op smaak te komen.
  2. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp het venkelzaad iets fijner in de vijzel en strooi op een bord. Druk de burgers aan beide kanten in het venkelzaad.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de burgers in ± 12 min. bruin en sappig. Hak de amandelen fijn.
  4. Giet de bulgur af. Schep de amandelen door de bulgur. Verdeel de bulgur over 4 borden. Leg de venkelburger erbij en serveer met de kool-stiltonsalade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1000 kcal
  • eiwit: 43 g
  • vet: 67 g
  • koolhydraten: 49 g

STUDIO PHILIPPI

TIP Rooster de burgers op de bbq en serveer met koolsalade en bulgur op kamertemperatuur.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Al even verrukkelijk: ratatouille-fritters met muntdip