aantal 4 |
nagerecht |
zomer |
|
Ingrediënten
- ½ ananas groot, vers
- 50 g roomboter
- 100 g suiker
- 150 ml jus d’orange vers
- 1 el Grand Marnier
- zwarte peper uit de molen
- 2 stuks steranijs toko of natuurwinkel
- spekkoek plakken
- vanille-ijs
Instructies
- Steek de bbq aan (of gebruik de grillplaat). Maak de ananas schoon en snijd in niet te dikke plakken.
- Smelt voor de steranijssiroop de roomboter in een pan, voeg de suiker toe. Zet het vuur hoog, en laat de suiker al roerende karamellieren in ± 4 min. Wanneer de suiker lichtbruin is, voeg je het sinaasappelsap toe, de Grand Marnier, peper en de steranijs. Laat op laag vuur in ± 20 min. inkoken tot een siroop.
- Bestrijk de plakken ananas met de siroop, gril ze enkele minuten per kant en bestrooi licht met peper.
- Maak steeds een burger van een plak spekkoek (als je spekkoek groot genoeg is, steek er dan rondjes uit ter grootte van de ananas) en de plakken ananas, of serveer de plakken ananas met de spekkoek ernaast.
- Besprenkel met de warme siroop, bestrooi eventueel met zwarte peper en serveer met vanille-ijs.
Voedingswaarde
Recepten: Reitse Spanninga. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!