Vraag je Joris Bijdendijk wat zijn favoriete cocktail is – wat we deden voor ons septembernummer met de chef als gasthoofdredacteur – dan is de keuze snel gemaakt: de Americano.
De Americano: gelijke delen campari en zoete vermouth aangevuld met sodawater en sinaasappelzest.
Onze gasthoofdredacteur van september is er gek op. In het nummer zie je Joris als kok, familieman en man met een missie. We delen zijn signatuurrecepten, favoriete ontbijtrecepten voor met het gezin en talloze tips, tricks en favorieten. Bestel het nummer hier!
Nederlandse vermouth
Joris kiest in zijn recepten voor lokaal: low food. Dus waarom zou je het drankje niet maken met Nederlandse vermouth? Willem’s Wermoed original, gemaakt van een Spaanse kwaliteitswijn met 24 handgeplukte botanicals zoals topjes van pijnappels, wilde tijm en kersentakjes.
Recept Americano cocktail
Kookgerei
- longdrinkglas
Ingrediënten
- 30 ml Willem’s Wermoed
- 30 ml Campari
- 30/60 ml Sodawater
- Sinaasappelschijfje
Instructies
- Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.
- Voeg de vermouth, Campari en 30-60 ml sodawater toe.
- Roer en garneer met 1 schijfje sinaasappel.
Voedingswaarde
Dit recept printenLees ook dit interview uit delicious. 2013 met een piepjonge Joris Bijdendijk