aantal 4 |
ontbijt |
weekend |
amerikaans |
Deze Amerikaanse pancakes bak je met bruisend water voor een extra fluffy effect. Hoe handig is het als je dat bruiswater direct haalt uit je Quooker-kraan waar je ook koud, warm en kokend water uit tapt.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 2 biosinaasappels
- 250 g bloem
- 25 g suiker
- 2½ tl bakpoeder
- 2 eieren L
- 180 ml karnemelk
- 50 g boter gesmolten + extra om te bakken
- 120 ml bruisend water
- 3-4 medjool-dadels
- 50 g pistachenoten licht geroosterd en gehakt
- dadelsiroop naar smaak
instructies
- Verwarm de oven voor op 130°C.
- Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel, snijd de schil van beide sinaasappels er dik af en snijd het vruchtvlees in halve plakjes of partjes. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom.
- Klop de eieren los met de sinaasappelrasp, karnemelk en boter. Meng met het bloemmengsel. Klop op het laatst het bruisend water erdoor en meng goed. Wat klontjes is niet erg.
- Gebruik 2 grote koekenpannen en bak telkens 3 pancakes in een pan. Smelt in een pan wat boter op halfhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak ± 2½ min. of tot er aan de bovenkant belletjes komen en de randjes droog zijn. Draai om en bak de andere kant nog ± 2½ min. Houd de pancakes losjes afgedekt warm in de oven. Snijd de dadels in stukjes en meng met de sinaasappel. Stapel de pancakes op, schep het sinaasappelmengsel erop, bedruppel met dadel- siroop en bestrooi met de pistachenoten.
calorieën: 567kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
Met een Quooker-kraan tap je alle soorten water uit één kraan. Je bespaart water en energie (energielabel A) en hebt geen gebotteld water in petflessen meer nodig. Om gekoeld bruisend water uit je kraan te tappen, combineer je het kokendwaterreservoir met de Quooker CUBE. Quooker-kranen zijn 100% veilig met een kindveilige bedieningsknop en alle reservoirs zijn voorzien van een geïntegreerd filter.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Didier van der Heijden. Styling: Inge Pouw. Bereiding: Jankees Roggeveen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!