Amarettotaart

Amarettotaart

aantal 10 | zoet | | italiaans |
Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.
Kooktijd35 minutes
Koelen2 hours
Totale tijd2 hours 35 minutes

Ingrediënten

  • 300 g amaretti* fijngemalen
  • 120 g ongezouten boter gesmolten
  • 250 ml melk
  • 200 g marshmallows wit
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el amaretto amandellikeur
  • 500 ml slagroom
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd, voor garnering
  • pure chocolade gesmolten, voor erover
  • ook nodig: vierkante taartvorm met uitneembare bodem of een springvorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de koekkruimels met de btoer en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2½ cm. Bak de taartbodem in 5-7 min. goudbruin en laat afkoelen.
  • Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
  • Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.
  • Strooi valk voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!