Amarettisandwich met espressocrème

Amarettisandwich met espressocrème

aantal 4 | zoet | | italiaans |

Amaretti morbidi zijn de zachte variant van Italiaanse amandelkoekjes. Met Hollandse bitterkoekjes is dit ook onweerstaanbaar.

Kooktijd:15

Wachten1

Totale tijd:1 15

Ingrediënten

  • 25 g suiker
  • 2 el espresso koffie verse, sterke
  • 125 g mascarpone
  • 20 amaretti morbidi of bitterkoekjes

Instructies

  1. Los de suiker op in de koffie en laat afkoelen.
  2. Klop met een garde de koffie door de mascarpone. Schep de espressocrème op 10 koekjes en druk een tweede koekje erop.
  3. Leg de amarettisandwiches op een schaal. Leg de koekjes 1 uur in de koelkast zodat de crème stevig kan worden.

Voedingswaarde

TIP: Vervang eventueel 1 el koffie door 1 el koffie- of amandellikeur.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!