amaretticakejes met custard

amaretticakejes met custard
RECEPTEN GEORGIE ESDAILE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Zin in meer Italiaanse inspiratie? Deze amaretticakejes met custard zijn nog maar het begin. In het extra dikke aprilnummer van delicious. vind je nog veel meer verrukkelijke Italiaanse recepten. Bestel ‘m snel hier:

Amaretticakejes met custard

vegetarisch
aantal 8 | zoet | feestelijk | italiaans | vegetarisch
Zin in een dessert dat smaakt naar vakantie in Italië? Deze amaretticakejes met romige custard zijn klein van stuk, maar groots in smaak. Met de amandelachtige crunch van amaretto en een zijdezachte custarddip maak je gegarandeerd indruk!
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd15 minutes
koelen1 hour
Totale tijd2 hours

Kookgerei

  • 8 bakvormpjes van 7 cm Ø en 3 cm hoog, ingevet en bodem met bakpapier bekleed

Ingrediënten

  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 5 eidooiers
  • 120 g witte suiker
  • 115 g bloem tipo ‘00’* (of gebruik patentbloem)
  • 20 g maizena
  • 20 amarettikoekjes

custard

  • 150 ml room
  • 300 ml melk
  • 5 eidooiers
  • 80 g fijne kristalsuiker

Instructies

  • Breng voor de custard de room met de melk in een grote pan tegen de kook aan. Klop intussen in een ruime kom met een mixer de 5 eidooiers en 80 g suiker licht en schuimig.
  • Schenk het hete melkmengsel al kloppend langzaam bij het eimengsel. Klop goed door en schenk het mengsel terug in de pan. Zet het vuur laag en verwarm al roerend 10-12 min. totdat het mengsel de dikte heeft van vla. Laat niet koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 190°C. Klop de 3 eieren en 5 eidooiers los in een grote kom. Voeg de suiker toe en klop met een mixer tot een bleek en heel luchtig mengsel. Zeef de bloem en maizena en spatel in 3 delen zo luchtig mogelijk door het eimengsel.
  • Snijd 12 amaretti fijn en roer door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes, verdeel de laatste amaretti-koekjes over het oppervlak en druk ze iets naar beneden. Bak de cakejes ± 15 min. zonder de deur te openen. Neem ze uit de oven en laat afkoelen. Neem ze uit de vorm en serveer met de custard.
  • * Bloem tipo ‘00’ is heel fijngemalen en zorgt voor extra luchtig deeg. Patentbloem is iets minder fijngemalen maar werkt ook prima in dit recept.

Voedingswaarde

calorieën: 413kcal
eiwit: 10g
vet: 14g
koolhydraten: 58g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: geen muffin, geen croissant: zo maak je een een cruffin!