Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

aantal 30 | zoet | familietijd | |
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten voor bij (h)eerlijke Fairtrade thee, zoals deze homemade amandelkoekjes!
Kooktijd15 minutes
Oven1 hour 18 minutes
Totale tijd1 hour 32 minutes

Ingrediënten

  • 175 g amandelen geschaafd
  • 140 g kristalsuiker fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 40 g boter gesmolten
  • 40 g bloem gezeefd

Instructies

  • Meng de amandelen met de suiker, vanille, een snuf zout en eiwitten door elkaar. Schenk er al roerend de boter bij. Zet het beslag afgedekt met plasticfolie 1 nacht weg.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Schep de bloem luchtig door het beslag. Leg hoopjes van telkens één flinke eetlepel beslag met 4-5 cm tussenruimte op ingevette bakplaten en strijk de hoopjes met de bolle kant van een lepel uit tot mooie rondjes.
  • Bak ze in 15-18 min. in het midden van de oven gaar en lichtgekleurd. Neem uit de oven en haal ze snel met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Bewaar droog en goed afgesloten.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Bereiding: Egdie Brouwen en Trudelies Schouten. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!