Of ze nu een ontbijt-, lunch- of hoofdgerecht maakt voor doordeweeks of voor een feest, Alice Hart geeft groenten áltijd de hoofdrol. Ze combineert ze met uitgesproken smaken van over de hele wereld.
Van agrodolce paprika’s met kappertjes tot bao buns met tofoe of salade van bloemkool met dadels. En alles vega! In het krokante – misschien wel het krokantste – nummer van delicious. deelt ze nog meer recepten. Bestel het blad hier.
Agrodolce paprika’s met kappertjes en zuurdesembrood
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, ontbijtgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij, vegetarisch
Met een gebakken ei maak je hier een ontbijt, brunch of lunch van, maar je kunt er ook rucola aan toevoegen om er een warme salade van te maken.
Ingrediënten
- 2 grote of 4 gewone rode paprika’s heel gelaten
- 5 el extra vergine olijfolie + extra voor erover
- 120 g oudbakken zuurdesembrood, in hapklare stukjes gescheurd
- 3 tenen knoflook, 1 geperst en 2 in plakjes
- 1 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- handvol basilicumbaadjes, of bladpeterselie + wat extra voor erover
- 2-3 el sherry- of rodewijnazijn
- 4 eieren, kakelvers
- 1 el milde olijfolie
- 4 el pesto
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C. Bedek de paprika’s met 1⁄2 el van de extra vergine olijfolie en rooster ze 25 min. op een bakplaat tot het vel is geschroeid en de paprika’s beginnen in te storten; keer halverwege. Ze mogen niet te zacht worden, omdat ze straks ook nog de koekenpan in gaan. Leg ze in een kom, dek af met een bord en laat 15 min. stomen. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en trek het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in grote stukken.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170°C. Hussel het gescheurde brood met 2 el van de olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster 6-8 min. op een bakplaat; schep halverwege om, zodat de stukjes rondom bruin worden. Meng de geperste knoflook met 1⁄2 el olie, roer dit door het brood en rooster nog 4-5 min. Het brood mag goudbruin en knapperig zijn.
- Doe de plakjes knoflook, kappertjes en 2 el van de extra vergine olijfolie in een grote, koude koekenpan en zet op laag vuur. Houd de knoflook in de gaten zodra hij begint te sissen. Bak de knoflook al roerend tot de plakjes net kleur krijgen en krokant worden, draai het vuur hoger en voeg de geroosterde paprika, het merendeel van de basilicum en 2 el van de sherryazijn toe. Bak de paprika’s 1-2 min. tot ze stroperig worden, draai het vuur uit en laat even staan.
- Bak in een tweede koekenpan de eieren 4 min. in milde olijfolie op halfhoog vuur tot het eiwit is gestold en de randjes krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer het brood door de paprika om het grondig met de braadsappen te doorweken, verdeel dit over warme borden, proef en voeg als je het lekker vindt nog een scheutje azijn toe. Leg op een bord een gebakken ei, schep er wat pesto bij en strooi er extra basilicumblaadjes over. Besprenkel alles tot slot met extra vergine olijfolie als je dat lekker vindt.
Voedingswaarde
calorieën: 421kcal
eiwit: 12g
vet: 31g
koolhydraten: 19g
RECEPTEN, FOODSTYLING: ALICE HART | FOTOGRAFIE, STYLING: EMMA LEE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar nog meer hartige ontbijtrecepten? Bekijk deze lijst met 3x shakshuka