advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt

advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
aantal 4 | nagerecht | | brits |
Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.
Tip: Versier met blaadjes basilicum
Kooktijd50 minutes
oven40 minutes
Totale tijd1 hour 30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: cakeblik of springvorm van 15 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed

Ingrediënten

  • 100 g suiker + 15 g voor de topping
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren (L)
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

topping

  • 1/2 bosje basilicum, blaadjes
  • 150 ml dikke Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml advocaat
  • 125 g frambozen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de 100 g suiker, boter en een snufje zout in ± 8 min. romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze opgenomen zijn in het beslag. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Schep het beslag in het cakeblik of de springvorm. Bak de cake 30-40 min. in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt deze er schoon of met een paar kruimels uit, dan is de cake gaar. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  • Pureer voor de topping de basilicum met 3 el yoghurt. Spatel de rest van de yoghurt er daarna door. Klop de slagroom met de 15 g suiker lobbig.
  • Snijd de cake in plakjes en dan in reepjes en verdeel over de bodem van 4 glazen of over een kleine (trifle) schaal. Schep de basilicumyoghurt erop, dan een laagje advocaat, versier met frambozen en top af met een royale toef slagroom.

Voedingswaarde

calorieën: 725kcal
eiwit: 12g
vet: 47g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer snelle recepten van Julie? Maak deze bonenstoof met worst en boerenkool