Laat het abrikozenseizoen niet aan je voorbij gaan en maak een van deze heerlijke recepten. Hier blijf je van snoepen tot de laatste kruimel.
Net zo lekker: deze trifle met perzik en mascarpone.
tartelettes met ‘abrikozeneitjes’
Het lijkt op een spiegelei, maar dan zoet: tartelettes met frisse hangop, abrikozen en geurige rozemarijnsiroop. Als je de tartelettebodempjes en de hangop van tevoren maakt, ben je zó klaar.
Rozemarijn over? Maak rozemarijnzout voor over frieten van zoete aardappel!
naar recept
Rozemarijn over? Maak rozemarijnzout voor over frieten van zoete aardappel!
abrikozen met amaretti-crumble
Met deze abrikozen met amaretti-crumble zit je na één hap al voor je gevoel in Italië. Je kunt het met abrikozen uit blik maken, maar natuurlijk ook met verse. Het is nu abrikozentijd, dus sla je slag en maak er zoete én hartige gerechten mee.
Abrikozen en kip is ook een geweldige combi. Zeker met een zomerstamppotje erbij.
naar recept
Abrikozen en kip is ook een geweldige combi. Zeker met een zomerstamppotje erbij.
abrikozen-vanillespiraal met amandel
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan deze overheerlijke abrikozen-vanillespiraal.
naar recept
abrikoos-amandel-chocolade fudge
Deze sticky abrikoos-amandel-chocolade fudge zit vól goeds: gedroogd fruit, verse dadels, amandelspread en rauwe cacao. Proef de smaken van dit andere zoet maar eens. Lekker voor bij de koffie of als feestelijk dessert!
naar recept
abrikozenjam met hazelnoten en rozen
Iets weggooien doen we niet. Als je groente en fruit in overvloed hebt, is wecken de juiste oplossing. Deze abrikozenjam met hazelnoten en rozenwater maak je heel eenvoudig!
naar recept
abrikozen-frangipanetaart
Deze abrikozen-frangipanetaart maak je met knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Een supertaart voor tussendoor of als feestelijk dessert.Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!
naar recept
abrikozen-pijnboombiscotti
Abrikozenbiscotti gaan tweemaal in de oven: je bakt eerst een soort broodjes, die snijd je in plakken en bak je nog een keer helemaal bros en hard. De verrassing in dit koekje is het anijszaad die ze onverwacht wat extra pit bezorgen.
naar recept
abrikozen-kardemomtaart
Voor een nog smaakvollere taart, gebruik je hele kardemompeulen. Haal de zaadjes uit de groene peulen en maal ze fijn in een elektrische koffiemolen of vijzel. Kardemom smaakt licht naar citrus en eucalyptus en past verrassend goed bij abrikoos.
naar recept
raw cheesecake met abrikozen
Het zoet in deze raw cheesecake komt van abrikozen, dadels en rauwe honing. Cashews geven een extra romige smaak en maken de taartvulling fluweelzacht.
naar recept