aardpeer met koffie & brie noir van Joris Bijdendijk

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
l'or espresso Joris Bijdendijk

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met L’OR Espresso

L’OR Espresso is samen met chef-kok Joris Bijdendijk op ontdekkingsreis om al je zintuigen te verleiden. Zo combineert Joris de smaak van koffie met de magie van koken. Laat je inspireren door zijn gerecht waarin koffie een hoofdrol speelt.

Voor dit recept kiest Joris de L’OR Espresso FORZA, die zowel in koffiebonen, koffiecapsules als L’OR BARISTA XXL capsules verkrijgbaar is. Waarom? Joris: ‘FORZA is uitgesproken door de kruidig geroosterde arabica-bonen. Z’n vleugje zoethout combineert geweldig met het zachte van brioche, boter, suiker en peer, maar ook met het intense van truffel, brie noir en peterselie.’

Bekijk hier de receptvideo!

vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | | frans | vegetarisch
Het vleugje zoethout van de koffie combineert geweldig met het zachte van brioche, boter, suiker en peer, maar ook met het intense van truffel, brie noir en peterselie.
kooktijd45 minuten
oven10 minuten
totale tijd55 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: frituurpan

ingrediënten

  • 4 aardperen geschild
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • ½ l koffie L’OR Espresso FORZA
  • 2 sneetjes briochebrood zonder korst, in 1 cm-blokjes
  • 2 peren, geschild en in 1⁄2 cm-blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el azijn
  • evt. 20 g zwarte wintertruffel
  • ½ bos platte peterselie, fijngesneden
  • 8 heel dunne plakjes brie noir*

instructies

  • Verhit de frituurpan tot 170°C. Frituur de hele, geschilde aardperen tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat in 3-5 min. karamelliseren. Voeg de boter en aardperen toe. Blus af met de koffie en kook afgedekt 15-20 min. tot de aardperen gaar zijn en de koffie-karamel aan de aardperen blijft kleven.
  • Leg de blokjes brioche op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8-10 min. tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • Meng de blokjes peer met de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Rasp de truffel door de peer, voeg de peterselie toe en meng alles.
  • Schep wat perensalade op een bord en leg daarop de aardpeer. Serveer met 2 plakjes brie noir en de brioche.
Voedingswaarde:
calorieën: 508kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Brie noir is brie die gedurende meerdere maanden heeft gerijpt. Hierdoor droogt de brie langzaam uit en verandert de kleur van lichtgeel naar donkerbruin. De kaas heeft een stevige, uitgesproken smaak. Vervang evt. door brie de meaux.
RECEPT JORIS BIJDENDIJK.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Wil jij ook je zintuigen laten verleiden? Tot en met 24 juli 2022 maak je elke dag kans op een dinerbon t.w.v. € 200. Koop een L’OR Espresso product, bewaar je kassabon en doe mee via de website.

l'or espresso Joris Bijdendijk