Aardbeien-rabarber marsepeinijs


aantal 4 | nagerecht | familietijd, weekend, zomer | nederlands |
Dit verrukkelijke marsepeinijs mix je binnen 10 minuten en maak je zonder ijsmachine! Alleen de jam moet even opstijven in de vriezer. Geniet ervan op een hete zomermiddag of serveer het met wafels als dessert. 
kooktijd10 minutes
Invriezen1 hour
totale tijd1 hour 10 minutes

ingrediënten

  • 65 g aardbei + rabarber delicious. jam
  • 200 g aardbeien vers
  • 2-4 tl oranjebloesemwater
  • 200 g aardbeien bevroren
  • 55 g marsepein
  • ½ citroen sap
  • 1 takje munt blaadjes

instructies

  • Spreid 55 g van de jam in een wijd bakje uit en vries in ± 1 uur in. Pureer intussen de verse aardbeien met 1-2 tl oranjebloesemwater en de rest van de jam. Bewaar gekoeld tot gebruik. 
  • Doe de bevroren jam met de bevroren aardbeien, marsepein, citroensap en 1-2 tl oranjebloesemwater in de keukenmachine en draai snel tot een gladde massa. Schep er bolletjes van en verdeel over de glazen. Schenk er wat aardbeiensaus over en versier met wat munt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!