Aardbeien met yoghurt, prosecco en koekkruimels

Aardbeien met yoghurt, prosecco en koekkruimels

aantal | nagerecht | weekend, zomer | |

Aardbeien bevatten weinig koolhydraten en hebben een hoog vitamine C-gehalte, dus genoeg redenen om ze zo vaak mogelijk te eten en er heerlijke dingen mee te maken!

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 400 g rode aardbeien rijp, steeltjes verwijderd, in plakjes
  • 1 klein glas prosecco of andere mousserende wijn
  • 1 el vanillesuiker of een paar druppels vanillearoma
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 4 roomboter shortbreadbiscuits Engelse koekjes, te koop bij delicatessenwinkels of spritsen, verkruimeld

Instructies

  1. Doe de aardbeienplakjes in een grote, ondiepe schaal. Besprenkel met de Prosecco en bestrooi met de vanillesuiker of vanillearoma. Zet 10 min. weg om de smaken in te laten trekken.
  2. Verdeel de aardbeien over 4-6 borden en besprenkel met het sap. Schep er een flinke schep yoghurt op en bestrooi met de verkruimelde shortbreadbiscuits

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!