Aardbeien met yoghurt, prosecco en koekkruimels

Aardbeien met yoghurt, prosecco en koekkruimels

aantal | nagerecht | weekend, zomer | |
Aardbeien bevatten weinig koolhydraten en hebben een hoog vitamine C-gehalte, dus genoeg redenen om ze zo vaak mogelijk te eten en er heerlijke dingen mee te maken!
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 400 g rode aardbeien rijp, steeltjes verwijderd, in plakjes
  • 1 klein glas prosecco of andere mousserende wijn
  • 1 el vanillesuiker of een paar druppels vanillearoma
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 4 roomboter shortbreadbiscuits Engelse koekjes, te koop bij delicatessenwinkels of spritsen, verkruimeld

Instructies

  • Doe de aardbeienplakjes in een grote, ondiepe schaal. Besprenkel met de Prosecco en bestrooi met de vanillesuiker of vanillearoma. Zet 10 min. weg om de smaken in te laten trekken.
  • Verdeel de aardbeien over 4-6 borden en besprenkel met het sap. Schep er een flinke schep yoghurt op en bestrooi met de verkruimelde shortbreadbiscuits

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!